vrijdag 14 oktober 2016

Heerlijk luchtige scones


Heerlijk luchtige scones

Ik ben dol op Engelse High Tea! Zowel de hartige onderdelen, als de zoete. Maar je kunt niet iedere dag zo een uitgebreid maal rond thee-tijd op tafel zetten. In Engeland worden de kinderen na schooltijd thuis vaak ontvangen met scones, warme of koude. En die zijn ook zeker de moeite waard! Dus deel ik deze keer mijn recept voor luchtige scones. De scones kunnen binnen een half uur op de tafel staan. Warme scones smaken verrukkelijk met lemoncurd, zelfgemaakte jam of clotted cream.


Ingrediënten

400 gram                 Bloem
25 gram                   Bakpoeder
80 gram                   Suiker
200 gram                 Boter
120 gram                 Melk
1                             Ei
1 snufje                   Zout (optioneel)




Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed het bakblik met bakpapier.


Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een mengkom. Voeg de boter in kleine blokjes toe, daarna het ei en de melk. Doe niet direct alle melk in de mengkom maar voeg het scheutsgewijs toe. Meng het geheel met een mixer met deeghaken. Het deeg moet een lichtelijk plakkende bol worden.

Leg een hoopje bloem op het aanrecht en verspreid dit voorzichtig. Leg de bol deeg op het dunne laagje bloem. Stooi ook een klein beetje bloem op het deeg en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak met een dikte van ongeveer 2 centimeter. Steek met een sherryglaasje schijfjes uit het deeg. Het deeg blijft niet aan je glaasje plakken als je de rand van het glaasje eerst door het bloem heen haalt.

Leg de schijfjes op een bakblik met bakpapier. Bestrijk de scones aan de bovenkant met melk voor een mooie glans en kleur. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de scones in 8 à 10 minuten mooi goudbruin.



Haal de scones uit de oven en plaats ze op een bord of schaal. Serveer er lekkere jam, lemoncurd of clotted cream bij.

Pas op voor je vingers! Smakelijk eten


Tip

Dit recept is voor ongeveer 40 kleine scones. Als deze hoeveelheid te veel is kun je het deeg ook invriezen. Doe dit dan nadat je de scones van het deeg gevormd hebt. De ingevroren scones kun je afbakken op 200 graden Celcius in 10 á 12 minuten. Vergeet niet de scones van te voren nog te bestrijken met melk! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten