(Na)zomerse couscoussalade met kip en perzik
Ook al wordt het langzaam maar zeker herfst, er zijn nog steeds heerlijke warme nazomerse dagen om van te genieten. Dus nog even op de valreep van de zomer deze heerlijke salade. Bij het maken van de salade voor dit blog was het al moeilijk om nog aan verse perzikken te komen. En de wilde perzikken waren al helemaal verdwenen! Geniet er nog van zolang we verse perzikken kunnen krijgen!
Ingrediënten
Voor 4 à 5 personen
Voor de krokante kip
500 gram Kipfilet (in blokjes)
3 eetlepels Citroensap
100 gram Bloem
1 theelepel Zout
1 theelepel. Peper
1 theelepel Nootmuskaat
1 theelepel Gemalen komijn
Vloeibare boter om in te bakken
Voor de salade
300 gram Couscous
1 cupje Kip bouillon kuipje
3 eetlepels Olijfolie
4 eetlepels Vloeibare honing
5 à 6 Perzikken (of 6 à 7 wilde perzikken)
50 gram Pecannoten (grof gehakt)
1 zakje Sla of slamix naar keuze (geen ijsbergsla i.v.m de bleke kleur)
Wat blaadjes verse munt naar keuze
Bereiding
Besprenkel de kipfiletblokjes met de citroensap en laat dit rustig intrekken.
Doe de bloem in een diep bord of schaal en voeg het zout, peper, nootmuskaat en gemalen komijn toe. Roer het geheel goed door. Wentel de kipblokjes door het kruiden/bloemmengsel, het gehele kipblokje moet bedekt zijn met bloem. Zet een grote koekenpan op het fornuis en smelt de vloeibare boter. Doe de kipblokjes in de pan als de boter goed aan het schuimen is. Probeer de kipblokjes los van elkaar te bakken.
Doe de couscous met de olijfolie en het kipbouillon kuipje in een glazen schaal met deksel. Vul de schaal met water tot dat de couscous onder water staat, een vingerkootje boven de couscous. Doe de deksel op de glazen schaal en plaats deze in de magnetron. Stel deze in op maximaal vermogen en laat de schaal zo lang in de magnetron staan tot al het vocht verdwenen is en de couscous gaar is.
Je kunt ook kokend water over de couscous met olijfolie en kipbouillon kuipje gieten en deze afdekken met aluminiumfolie of deksel 10 minuten rustig laten staan en de couscous is gaar.
Schil de perzikken, verwijder de pit en snijd ze in blokken of plakken. Leg de perzikken in een grote saladeschaal.
Roer de couscous los met een vork en voeg de honing toe, goed doorroeren. Schep de couscous in de saladeschaal bij de perzikken.
Rooster de pecannoten even in een koekenpan zonder boter. Zo worden de noten lekker knapperig en komt de smaak beter naar voren. Snijd of breek de noten in grove stukken, verdeel deze over de couscous. Voeg de sla toe aan de couscous en schep het geheel om. Voeg de munt aan de salade toe als je dit lekker vindt.
Als laatste leg je de gebakken kip op de couscoussalade en klaar is het!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten