vrijdag 9 september 2016

Vreselijk foute brownies


Vreselijk foute brownies

Over dit recept heb ik wel even moeten nadenken. Brownies zijn namelijk een soort van glad ijs waarop ik me ga begeven. Er zijn mensen die vinden dat brownies cake-achtig moeten zijn en weer andere mensen vinden dat ze meer fudge-achtig moeten zijn. Met deze brownies hoop ik iedereen te kunnen laten genieten. Want er zit héééél veel chocolade in! Vandaar de titel "Vreselijk foute brownies". 

Dus bij deze, als je geniet moet je het goed doen. Geniet ervan!



Ingrediënten

200 gram            Pure chocolade
200 gram            Melkchocolade
200 gram            Witte chocolade
225 gram            Vloeibare boter

190 gram            Bloem
150 gram            Bruine basterdsuiker
4                         Eieren (maat L)
2 theelepels       Bakpoeder
1,5 theelepel      Kaneel
1 theelepel         Citroenrasp

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Bekleed een rechthoekige vorm (26x30cm) met bakpapier.

Breek de chocolade in stukken. Doe de vloeibare boter en de stukken chocolade in een pannetje. Smelt het geheel op een laag vuur. Laat alles rustig smelten en roer het daarna goed door.

Doe de bloem, bruine basterdsuiker, bakpoeder, kaneel, citroenrasp en eieren in een kom. Roer het geheel goed door. Voeg het mengsel van de gesmolten chocolade en boter toe. Als alles goed vermengd is kan het beslag in de vorm.

Bak de brownies ongeveer 40-45 minuten. Bij brownies is het lastig om te zien of ze gaar zijn. Als je controleert met een sateprikker mag er best nog wat blijven plakken. 

Laat de brownies afkoelen in hun vorm en bewaar ze daarna in een afgesloten voorraaddoos.



En nu genieten maar!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten