vrijdag 16 september 2016

Heerlijke pastasalade voor warme dagen


Heerlijke pastasalade voor warme dagen

De afgelopen dagen was het tropisch warm. Dit was voor mij een reden om de oven vooral niet aan te zetten, dan wordt het nog warmer! Warm eten vind ik met dit weer toch al niet zo een super idee. Dus wil ik deze keer het recept voor een heerlijke pastasalade met jullie delen.



Ingrediënten

250 gram            Pasta (farfalle, fusilli, penne rigate, gewoon of volkoren)
1 cupje                Bouillon kuipje kip
80 gram              Salade mix (jonge slamix)
400 gram            Snacktomaten
1/2                      Komkommer
300 gram            Gerookte kipfilet
50 gram              Pijnboompitten

Optioneel
Stukken             Meloen (kanteloep is mijn favoriet)
250 gram           Blokjes fetta
5 stuks               Zongedroogde tomaten
1 flinke               Rode puntpaprika
En alles wat je verder lekker lijkt!

Bereiding

Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Voeg de pasta en het bouillon kuipje toe. Zet de pan met pasta op een laag vuur en houd de kooktijd op de verpakking aan. Roer af en toe met een vork door de pasta zodat deze niet aan elkaar gaat plakken.

Pak een grote kom of saladeschaal en vul deze aan de rand met de schoongemaakte slamix. Was de tomaatjes, komkommer en andere groenten die je toe gaat voegen aan de salade. Laat alles rustig uitlekken. Snijd de tomaatjes in tweeën, de komkommer in blokjes en de gerookte kipfilet in reepjes. De groenten naar eigen keuze kun je nu ook snijden, snijd niet te grote stukken maar ook niet te klein. Verdeel alle gesneden groenten en kip over de saladeschaal, laat het midden vrij voor de pasta.

Als de pasta gaar is, giet deze in het vergiet en laat de pasta ongeveer 10 minuten afkoelen. Voeg de pasta in het midden van de schaal toe aan de rest van de salade. Meng het geheel voorzichtig door elkaar.

Doe de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter. Zet de pan op een hoger vuur en rooster al roerend de pijnboompitten licht bruin. Als de pijnboompitten licht bruin zijn, haal dan de pan van het vuur. Even laten afkoelen en over de salade verdelen.


De salade is nu klaar om te serveren. Ik laat iedereen aan tafel zelf kiezen of er een saladedressing overheen gaat. Ikzelf ben dol op vijgen/dadelazijn, lekker zoet met een klein zuurtje!

En nu smullen maar! Helemaal klaar voor een nazomerse maaltijd!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten