zaterdag 29 oktober 2016
Geheim dossier! Overheerlijke Monchoutaart met kersen
Overheerlijke Monchoutaart met kersen
Uit mijn geheime dossier een zeer speciaal recept! Op bijna iedere verjaardag komt deze taart op tafel. En als ik iets gedaan wil hebben doet mijn monchoutaart altijd wonderen! Ik heb dan ook echt even moeten nadenken of ik dit recept wel wil delen. Maaaar, hier is het recept voor mijn overheerlijke monchoutaart met kersen!
Ingrediƫnten
Voor de bodem
275 gram Digestive koekjes
175 gram Boter (geen vloeibare)
Voor de bovenkant
1/2 liter Slagroom
2 zakjes Klopvast
200 gram Monchou
225 gram Witte basterdsuiker
1 grote pot Kersen in pot
1 zakje Taartina (helder bindmiddel)
Bereiding
Bekleed de bodem van een springvorm van 24-26 cm in doorsnede met bakpapier. Dit doe je door bakpapier over de bodem te leggen en de zijkant er omheen te spannen en daarna de zijkant dicht te klemmen.
Zet de boter in een steelpannetje op een laag vuur. Laat de boter rustig smelten totdat het vloeibaar is geworden. Verkruimel de koekjes in een theedoek met een deegroller of stamper. Maak de koekjes zo klein als mogelijk. Meng de koekkruimels door de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de springvorm en verdeel het met de bolle kant van een lepel over de bodem. Druk het mengsel goed aan en zet de springvorm in de koelkast.
Klop de slagroom met de klopvast stijf. Klop de monchou met de basterdsuiker goed door. Meng de slagroom met een spatel door het monchoumengsel. Verdeel dit mengsel over de koekjesbodem in de springvorm. En zet de springvorm weer in de koelkast.
Gebruik een zeefje om de kersen en het sap van elkaar te scheiden. Doe 250 ml kersensap in een steelpan en verwarm dit tot dat het kookt. Meng een paar lepels koud kersensap met de taartina in een kopje. Zodra het sap kookt voeg je al roerend de opgeloste taartina toe. Het sap begint nu dikker te worden, kook het ongeveer 2 minuten door. Voeg alle kersen aan het sap toe en haal de steelpan van het vuur. Laat het geheel wat afkoelen voordat je het over het monchoumengsel in de springvorm verdeelt. Zorg ervoor dat de kersen goed over de taart verdeeld zijn. Zet de springvorm weer in de koelkast.
Na 3 uur is de taart stijf genoeg om uit de springvorm gehaald te worden. Ik maak de taart meestal een dag van te voren en laat de taart een nacht in de springvorm staan. Snijd met een scherp groot mes voorzichtig langs de binnenkant van de rand. Klik de rand voorzichtig los en verwijder het van de taart. Haal de bodem onder de taart vandaan en zet deze op een taartbord of plateau.
Je kunt de taart nog versieren met slagroomtoefjes maar dit is eigenlijk niet nodig. En nu genieten maar!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten