Gewone en niet zo gewone cakejes ;)
Cakejes maak ik al zo lang als ik me kan herinneren maar het recept is een wisselende zaak. Soms zijn ze zo droog als gort maar meestal heerlijk zacht en smeuïg! Op een Duitse site kwam ik een recept voor cakejes tegen met karnemelk. Dit moest natuurlijk uitgeprobeerd worden! Ondanks het feit dat ik echt helemaal niet van karnemelk houd... En het werden heerlijke cakejes, precies zoals ze horen te zijn. Na wat uitproberen en aanpassen kwam ik op het volgende recept en een variant ervan. Ga lekker aan de slag en geniet.
Gewone cakejes
Ongeveer 15 stuks
Ingrediënten
- 100 g Boter (vloeibare of zachte)
- 150 g Suiker
- 1 pakje Vanille suiker
- 2 Eieren
- 180 g Bloem
- 2 theelepels Bakpoeder
- 115 ml Karnemelk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Zet papieren cakevormpjes in een muffinbakblik.
Roer de boter, suiker en vanillesuiker goed door met een mixer, ongeveer 1 minuut. Voeg daarna de eieren één voor één toe en roer het mengsel snel goed door.
Voeg de bloem, bakpoeder en de helft van de karnemelk aan het boter/eiermengsel toe. Roer het geheel goed door. Voeg daarna de andere helft van de karnemelk toe. Roer het geheel nog even goed door tot er een glad deeg ontstaat.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de cakevormpjes in het muffinbakblik. Zet het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cakejes in ongeveer 25 minuten goudbruin. Laat de cakejes op een rooster afkoelen.
En nu volgt het recept voor de niet zo gewone cakejes.
Niet zo gewone cakejes ;)
Ongeveer 15 stuks
Ingredïenten
- 100 g Boter (vloeibare of zachte)
- 150 g Licht bruine basterdsuiker
- 2 Eieren
- 180 g Bloem
- 2 theelepels Bakpoeder
- 1 eetlepel Koek/speculaaskruiden
- 115 ml Karnemelk
- 1 dopje Bruine rum
Bereiding
Volg voor de bereiding van de niet zo gewone cakejes, de bereiding van de gewone cakejes. Voeg de koek/speculaaskruiden toe als de bloem bij het eier/boter mengsel gaat. En de rum voeg je als aller laatste toe.
Bonusrecept voor een heerlijke cream cheese topping
Ingrediënten
- 120 g Boter (zacht)
- 120 g Poedersuiker
- 120 g Roomkaas (bijv. Philadelphia)
- 1 zakje Vanillesuiker
Bereiding
Roer de zachte boter romig. Voeg de vanillesuiker en de poedersuiker voorzichtig toe. Pas op, voordat je het weet, sta je in een mist van poedersuiker! Roer het geheel goed door. Voeg de roomkaas toe en mix alles goed door. Vul een spuitzak met de cream cheese topping en spuit mooie toefjes op je cakejes. Nu kan het feest echt beginnen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten