Lekker gebonden courgettesoepje
In de winter vind ik het heerlijk om tijdens de lunch of als avondeten soep te eten. En dan natuurlijk het liefst zelfgemaakt! Het maken van soep is in de meeste gevallen echt niet zo ingewikkeld, het duurt alleen een beetje langer om te maken, in vergelijking met een pakje soep. Maar je kunt in je eigen soep alles doen wat jij lekker vindt! En dat is natuurlijk een absoluut voordeel.
In dit blog vind je het recept voor een gebonden courgettesoep. Deze soep begint met het maken van een roux, een mengsel van boter en bloem. Veel plezier met dit recept.
Ingrediƫnten
- 4 Sjalotjes
- 3 Courgettes
- 50 gram Boter
- 50 gram Bloem
- 2 Ć” 3 Kippebouilloncupjes
- 1,5 liter Water
- 1 eetlepel Balsamico azijn
- 1 eetlepel Worcestersauce
- 5 eetlepels Slagroom/kookroom
- Zout en peper
Bereiding
Snijd de sjalotjes in blokjes. Snijd de courgettes in blokjes.
Doe de boter in een grotere pan en laat deze smelten. Fruit de sjalotjes totdat ze glazig zien.
Voeg de bloem toe en roer deze goed door de boter. Met een garde lukt dit het best als je geen klontjes wil krijgen. Blijf 2 minuten goed doorroeren, de bloem kan dan gaar worden.
Voeg 750 ml water toe aan het boter/bloem mengsel (dit mengsel wordt een roux genoemd). Laat het water op temperatuur komen en roer het geheel goed door zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de rest van het water in gedeelten toe, laat iedere keer het water even op temperatuur komen voordat je begint met doorroeren. Doe nu de kippebouilloncupjes in de soep. Roer alles goed door.
Voeg de courgetteblokjes toe aan de soep. Laat de soep ongeveer 10-15 minuten op een klein vuurtje pruttelen. De courgette is nu gaar. Haal de pan van het vuur en maak de courgette en sjalotjes met een stafmixer helemaal fijn. De soep ziet nu licht groen en kan op smaak worden gemaakt met de balsamico azijn en de worcester sauce. Mocht de soep meer smaak nodig hebben, voeg dan zout en peper naar eigen smaak toe.
Voeg vlak voor het opdienen van de soep de slagroom of kookroom toe. Laat de soep niet meer koken, de room zal dan gaan schiften.
En klaar is je soep! Met een versgebakken brood zal dit heerlijk smaken op een koude winterse dag.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten