zaterdag 14 januari 2017

Knapperige en luchtige wafels

Knapperige en luchtige wafels

In januari hebben weinig mensen nog zin in oliebollen. Dus op dit moment kun je heel goedkoop in de afprijsbakken van supermarkten oliebollenmix kopen. Maar met deze mix kun je ook andere lekkere dingen maken, zoals deze wafels! Maar pas op voor dit recept heb je echt een wafelijzer nodig!

Net uit het wafelijzer met poedersuiker of kaneelsuiker smaken deze wafels echt verrukkelijk!


Ingrediƫnten
Ongeveer 16-18 stuks

1 pak            Oliebollenmix

750 ml          Lauw water
75 g              Vloeibare boter

Bereiding
Smelt de vloeibare boter in de magnetron of op een laag vuur. Doe de oliebollenmix in een mengkom. Voeg het lauwe water toe en mix het tot een glad geheel. Voeg de gesmolten boter toe en meng alles goed door.

Dek de mengkom af met een theedoek of huishoudfolie en laat het deeg een uur rusten om te rijzen. Pas op dat je het deeg niet in de tocht zet.

Verwarm het wafelijzer en bestrijk de wafelplaaten met boter. Wanneer het wafelijzer op temperatuur is, schenk met een soeplepel het wafeldeeg over de wafelplaaten. Sluit het wafelijzer en wacht 1 Ć” 2 minuten voordat je het ijzer weer opent. De wafel is klaar als deze mooi goudbruin gebakken is.

De wafel is het knapperigst als je het direct serveert en eet! Wanneer je wacht wordt de wafel slap, maar smaakt nog steeds goed. Eet de wafel met poedersuiker of kaneelsuiker. 

Wanneer je erover denkt om een wafelijzer te kopen, denk dan ook eens aan een apparaat met wisselende plaaten waar je ook tosti's en poffertjes in kunt maken. Dan zul je het nog vaker kunnen gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten