Heerlijke appel kaneel havermoutkoeken
Ik ben dol op dikke grote koeken en deze koeken zijn dik en smaken heerlijk naar kaneel en gekarameliseerde appeltjes! Er zit alleen één groot nadeel aan. Ze smaken verrukkelijk als ze net afgekoeld zijn uit de oven, maar als je ze in een afgesloten doos doet worden ze zacht en vind ik ze persoonlijk niet meer zo lekker. Bewaar ze in de open lucht, dan behouden de koeken hun knapperigheid!
Ingrediënten
Voor ongeveer 24 koeken
Gekarameliseerde appeltjes
1 Appel
20 gram Vloeibare boter
30 gram Bruine basterdsuiker
1/2 theelepel Kaneel
Koekdeeg
180 gram Vloeibare boter
160 gram Bruine basterdsuiker
1 zakje Vanillesuiker
1 Ei
2 theelepels Kaneel
210 gram Bloem
10 gram Maizena
1 theelepel Bakpoeder
225 gram Havermout
100 gram Kaneelsuiker stukjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de appel en snijd het in kleine stukjes. Doe de boter, basterdsuiker, kaneel en de appelstukjes in een pan. Laat de boter smelten en meng alles goed door elkaar. Laat de appeltjes 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat de appeltjes een beetje afkoelen.
Doe de suiker, vanillesuiker en boter in een mengkom en roer het geheel romig. Voeg het ei aan het mengsel toe en roer het goed door. Doe de overige ingrediënten bij het mengsel en roer alles door met een lepel. Voeg als laatste de gekarameliseerde appeltjes toe, het appelvocht mag ook bij het koekmengsel. Roer nogmaals goed door.
Maak balletjes van het koekdeeg en druk voorzichtig deze plat. Op een bakblik passen ongeveer 12 koeken. Bak de koeken in 15 minuten bruin. Laat de koeken afkoelen op een rooster.
Geniet van deze heerlijke koeken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten