vrijdag 7 oktober 2016

Supersnelle makkelijke cakerol


Supersnelle makkelijke cakerol

Ken je het moment waarop je te horen krijgt dat je bezoek krijgt maar niets meer in huis hebt dan saaie droge koekjes? Deze cakerol heeft mij al meerdere malen uit z'n situatie gered. Mijn gasten zijn er helemaal weg van! En het leuke is dat je er bijna niets voor nodig hebt.


Ingrediënten
Voor het beslag:
4                       Eieren
80 gram            Fijne kristalsuiker
1 zakje              Vanille suiker
1 theelepel        Citroenrasp
90 gram            Bloem

Voor de vulling:
100 gram          Jam naar keuze



Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakblik met bakpapier.


Doe de eieren, suiker, vanille suiker en citroenrasp in een mengkom. Klop het geheel schuimig.

Vul een pan waarin je mengkom past met water. Breng dit tegen de kook aan, niet laten koken! Zet je mengkom in de pan. Klop het eier/suikermengsel tot het dik en schuimig is. Neem de mengkom uit de pan en blijf nog even doorkloppen.

Spatel of klop voorzichtig de bloem door het eier/suikermengsel.

Verdeel het cakedeeg over het bakblik. Maak een langwerpig vierkant met een dikte van ongeveer 1 cm.

Zet het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven. De baktijd is 8 tot 10 minuten! Pas op dat de cake niet te bruin wordt.

Maak een schone theedoek vochtig. Leg de theedoek over de warme cake op het bakblik. Til de cake samen met het bakpapier en de theedoek omhoog en leg het geheel met het bakpapier omhoog op het aanrecht. Trek voorzichtig het bakpapier van de cake. Bestrijk de cake met een dun laagje jam naar keuze. Smeer de jam niet te dik want dat rol je er toch weer uit!

Rol de cake met jam met behulp van de theedoek op. Probeer niet te voorzichtig te zijn en werk snel! De cake gaat breken als het te veel afgekoeld is.



Als je het makkelijk en snel wilt doen stooi je poedersuiker over de cakerol voor een mooie look. Wil je er meer werk van maken, kun je het bestrijken met slagroom of botercréme en versier je het met vruchten. Gebruik je fantasie!

Geniet lekker van deze luchtige cakerol!

2 opmerkingen: