vrijdag 17 februari 2017

Kanelies


Kanelies

Iedereen kent ondertussen de bekende brownies, ook op dit blog kun je hiervan een recept vinden. Daarnaast heb je ook de blondies, nog niet geprobeert maar deze staan zeker op mijn lijstje om een keer te proeven of te maken. En dan heb je de kanelies, voor iedereen die dol is op kaneel!

Het recept lijkt een beetje op dat van muffins maar een kanelie heeft een vastere struktuur en natuurlijk een vierkante look. Een absolute must om een keer te proberen!

Ingrediƫnten

240 gram         Bloem
2 theelepels     Bakpoeder
1 eetlepel         Kaneel
2                     Eieren
1 zakje            Vanillesuiker
150 gram         Licht bruine basterdsuiker
150 gram         Donker bruine basterdsuiker
130 gram         Vloeibare boter
3-4 eetlepels    Melk

Bovenkant
1 theelepel      Kaneel
50 gram          Suiker
1 eetlepel        Gesmolten boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een brownie-vorm met bakpapier.

Doe de basterdsuiker en de vloeibare boter in een pan en laat het rustig smelten op een laag vuur. Haal de pan van het vuur als de boter gesmolten is, roer de boter en de basterdsuiker goed door.

Doe de bloem, het bakpoeder, de kaneel, de vanillesuiker en de eieren in een mengkom. Roer het gesmolten boter/basterdsuikermengsel er door heen. Wanneer het geheel goed gemengd is voeg je 3 Ć” 4 eetlepels melk toe om het beslag wat dunner te maken. Roer het geheel niet te lang door, het mengsel wordt dan te luchtig en verliest de kanelie-structuur.

Doe het beslag in de bakvorm met bakpapier. Smelt een eetlepel boter en voeg de suiker en het kaneel toe. Roer dit alles met een eetlepel goed door. Verdeel de kaneelsuiker over de bovenkant van het beslag in de bakvorm. Druk het licht aan met de bolle kant van een eetlepel.

Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de kanelies in 40 minuten bruin. Haal de bakvorm uit de oven en laat de kanelies 10 minuten afkoelen voordat je ze voorzichtig uit de vorm haalt om verder af te laten koelen.

Snijd de kanelie in stukken. Bepaal zelf hoe groot je de stukken wilt maken.

De kanelie krijgen meer smaak als je ze een dag in een afgesloten trommel doet. Ze blijven ongeveer een week smaakvol zonder droog te worden. Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten