vrijdag 3 februari 2017

Oerhollandse Wentelteefjes

Oerhollandse Wentelteefjes

Het is altijd jammer als je eten moet weggooien. Dus probeer ik het zoveel mogelijk te voorkomen. Voor je oude brood is dit recept een uitkomst die ook nog eens fantastisch smaakt! Je hebt echt oud brood nodig, als je te vers brood gebruikt valt het uit elkaar en kun je het eigenlijk niet meer gebruiken om te bakken.

Geniet van dit oerhollandse recept dat je echt nog steed ten alle tijden kunt gebruiken.

Ingrediƫnten

1/2           Oud brood
2              Eieren (maat m/l)
40 gram    Suiker
1 eetlepel  Kaneel
250 ml      Melk
Boter om mee te bakken

Bereiding

Maak een mengsel van eieren, suiker, kaneel en melk in een grotere schaal. Roer dit alles door met een vork of garde. 

Snijd de korsten van het oude brood. Leg de boterhammen stuk voor stuk in het eiermengsel. Zorg ervoor dat beide kanten van de boterham in het mengsel zijn geweest. Laat de boterhammen in de schaal met het mengsel liggen en draai na 5 minuten de hele stapel om.

Verwarm de boter in een koekenpan en bak de doorweekte boterhamen aan beide zijden goudbruin. Leg de wentelteefjes op een bord en serveer deze zo warm mogelijk.


De wentelteefjes smaken heerlijk als ontbijt, lunch of nagerecht. Bestooi ze op je bord met poedersuiker of kaneelsuiker en dan smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten