zaterdag 28 januari 2017

Heerlijk plat soepbrood met zeezout


Heerlijk plat soepbrood met zeezout

Dit heerlijke brood smaakt goed bij soep maar ook gewoon als een borrelhapje met kruidenboter. Geniet lekker van dit bonusrecept.

Ingrediënten

500 gram         Bloem
1 zakje            Gedroogde gist
3 á 4 eetlepels Olijfolie
280 milliliter     Lauwwarm water
Zeezout


Bereiding

Doe de bloem, gist en olijfolie in een mengkom. Meng met een mixer met deeghaken het lauwwarm water in gedeelten door de bloem. Het deeg moet lekker soepel voelen en niet plakken. Vorm een deegbal en doe een theedoek over de mengkom en laat het deeg ongeveer 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plaats.

Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Bekleed het bakblik met bakpapier. 

Kneed het deeg nog even licht door en leg het op het bakblik. Druk met een vlakke hand er een platte ovale vorm van. Doe wat olijfolie op een hand en wrijf de olie voorzichtig over de bovenkant van het brood. Druk met je vingers kuiltjes in het brood. Maal zeezout over de bovenkant van het brood. Plaats het brood in het midden van de oven. Bak het in ongeveer 15 á 20 minuten goudbruin.

Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster een klein beetje afkoelen. 

Snijd het brood in blokjes en serveer het bij een heerlijke soep of gewoon samen met kruidenboter. Genieten maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten