zaterdag 4 maart 2017

Hemelse chocolade cake zonder ei


Hemelse chocolade cake zonder ei

Soms vind ik pareltjes op het internet en dit recept is er zo één. Een chocolade cake zonder ei? Ideaal voor mensen die geen eieren mogen, maar werkt dit wel? En is het wel lekker? Hoe komt de luchtigheid erin? Echt waar, het kan!

Na wat aanpassingen was het tijd voor een proefronde. Tijdens deze uitgebreidde proefronde waren familie en vrienden het er overeens, deze chocolade cake smaakt echt hemels zacht! Maak de cake met de frosting, dit maakt het helemaal compleet. Smakelijk eten!

Ingredïenten

Cake
180 gram      Bloem
200 gram      Bruine basterdsuiker
40 gram        Cacao poeder
1/2 theelepel Zout (optioneel)
1 theelepel    Bakpoeder
1 zakje          Vanillesuiker
1 theelepel    Kaneel

240 milliliter   Water
80 milliliter     Zonnebloemolie
1 theelepel     Witte azijn

Frosting
30 gram        Vloeibare boter
40 gram        Cacao poeder
100 gram      Poedersuiker
20 gram        Melk
1 zakje         Vanillesuiker
1 eetlepel      Water
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een cakeblik in en leg een strook bakpapier op de onderkant. Op deze manier krijg je de cake makkelijker uit het blik.

Doe de bloem, de bruine basterdsuiker, de cacao poeder, het bakpoeder, de vanillesuiker, het zout en de kaneel in een mengkom. Roer het geheel met een houten lepel goed door. Doe het water, de olie en de witte azijn in een litermaat. Voeg de natte bestanddelen bij de droge bestanddelen en roer het met een houten lepel tot een geheel. Roer niet te lang.

Doe het beslag in het cakeblik en zet dit in het midden van de oven. Bak de cake in 30-35 minuten gaar.

Laat de cake goed afkoelen. Maak ondertussen de frosting. Doe alle ingredïenten in een mengkom en mix het geheel in ongeveer 5 minuten luchtig. Doe de frosting in een spuitzak en spuit de frosting in een zigzagbeweging over de afgekoelde cake. 











Strooi voor de finishing touch leuke suikervormpjes over de frosting. Ik heb glitter sterretjes gebruikt maar hartjes staan er ook ontzettend leuk op. Verras jezelf en geniet er lekker van!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten