zaterdag 8 april 2017

Paasbeste kwarkbloemetjes


Paasbeste kwarkbloemetjes

Van kwark houd ik eigenlijk helemaal niet. Maar in deze broodjes hebben mijn hart veroverd! De kwarkbroodjes zijn heerlijk licht en ontzettend lekker van smaak. Het ideale zoete onderdeel bij de paasbrunch of lunch. En ze zijn ook nog eens eenvoudig te maken. Wat wil je nog meer?!

Vrolijk pasen!

Ingrediƫnten

Het deeg:
200 gram      Magere kwark
1                  Ei
100 gram      Zonnebloemolie
75 gram        Suiker
1 pakje         Vanillesuiker
400 gram      Bloem
20 gram        Bakpoeder
1 snufje        Zout (optioneel)

De bovenkant:
60 gram        Vloeibare boter (gesmolten)
75 gram        Suiker
1 pakje         Vanillesuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Doe de magere kwark, het ei, de zonnebloemolie, de suiker en vanillesuiker in een mengkom. Meng het tot een geheel met een houten lepel. Voeg de bloem, het zout (als je wilt) en de bakpoeder toe aan het kwarkmengsel en roer alles goed door met een mixer met deeghaken tot er een deegbal ontstaat.

Bestrooi het werkblad met bloem en vergeet niet ook wat bloem op je deegroller te doen. Leg de deegbal op het werkblad en rol deze uit tot een dikte van ongeveer 1 centimeter. Ik heb bloemetjesvormpjes gebruikt, maar kies een vorm die je zelf leuk en passend vindt. Druk de vorm in de bloem op het werkblad en duw deze vorm in het uitgerolde deeg. Leg de uitgestoken broodjes op het bakblik met bakpapier. Herhaal dit tot al het uitgerolde deeg uitgestoken is. Vorm het overgebleven deeg opnieuw tot een bal en rol het uit tot een dikte van 1 centimeter. Steek opnieuw vormpjes uit tot al het deeg is uitgestoken. Herhaal dit alles tot al het deeg op is. Dit recept is genoeg voor ongeveer 2 bakblikken met broodjes!

Bestrijk de ongebakken broodjes met de helft van de gesmolten boter. Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Meng ondertussen de suiker met de vanillesuiker op een plat bord goed door.

Haal de kwarkbroodjes uit de oven en bestrijk ze nogmaals met gesmolten boter. Neem een broodje tussen je vingers en druk de bovenkant in het vanille/suikermengsel. Herhaal dit totdat alle broodjes een bovenkant met vanille/suiker hebben.

De broodjes smaken heerlijk op de dag dat ze gebakken zijn. Mocht je toch nog wat overhouden, dan kun je ze het best bewaren in een luchtdichte voorraaddoos.

Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten