zaterdag 15 april 2017

Paasbroodjes met een ei!

Paasbroodjes met een ei!

Pasen betekent voor mij een super heerlijk ontbijt met veel zelgemaakte zoete en gewone broodjes. Het kerstbrood uit mijn decemberblog wordt omgetoverd tot paasbrood en ook de heerlijke kwarkbloemenbroodjes mogen niet ontbreken.De broodjes uit dit blog zijn weer totaal anders en ook heel erg lekker.

Deze broodjes vormen een soort nestje voor het ei dat erin gebakken wordt. Ja, in de oven, dat kan echt! Ik wilde de eieren nog kleuren maar kon helaas geen eetbare verf vinden om de eieren ongekookt mee te verven. Maar dat mag de pret niet drukken!

Hele fijne Paasdagen!


Ingrediƫnten

500 gram      Bloem
1 zakje         Gist
60 gram        Suiker
1 theelepel    Citroenrasp
2                  Eidooiers
40 gram        Gesmolten boter
175 milliliter  Lauwe melk
1 theelepel    Cardemon

8 eieren
Bereiding

Smelt de vloeibare boter en verwarm de melk een beetje. Doe de Bloem, gist, suiker, citroenrasp, eidooiers en cardemon in een mengkom. Voeg de gesmolten boter en lauwe melk in gedeelten aan de bloem toe. Mix het mengsel met deeghaken tot een mooie vaste bal die niet plakt. Kneed de deegbal met je hand nog even door. Dek de mengkom met de deegbal af en laat het deeg voor ongeveer 1 uur rusten op een tochtvrije plaats. Het deeg heeft dan de tijd om te rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakblik met bakpapier. Spoel de 8 eieren af en droog ze goed af

Kneed het gerezen deeg nog even door en verdeel het in 16 ongeveer even grote delen. Rol van de kleinere deegballetjes een streng (zie foto's). Pak 2 strengen samen en draai ze redelijk strak om elkaar heen. Vorm een krans van de 2 strengen en druk de uiteinden tegen elkaar aan en leg de krans op het bakblik. Herhaal dit 7x. Je hebt nu 8 kransjes. Leg de eieren in het midden van de kransjes en druk ze voorzichtig aan.

Schuif het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven. En bak de eierkransjes in 20-25 minuten goudbruin. Bestrijk de kransjes met gesmolten boter voor een mooie glans. Als je de eieren met boter bestrijkt gaan ook zij mooi glanzen.
 
Wil je een neutraler smakend broodje, dan kun je de citroenrasp en cardemon uit het recept weg laten.

De broodjes smaken het lekkerst op de dag wanneer je ze gebakken hebt!

Smakelijke eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten