vrijdag 9 november 2018

Herfstige vegetarische champignon/paddestoeltaart

Herfstige vegetarische champignon/paddestoeltaart

Het is herfst! Maar echt koud is het nog steeds niet en toch heb ik behoefte aan herfsteten! Dus hierbij het recept voor een heerlijke vegetarische champignon/paddestoeltaart. 

Deze hartige taart is op basis van kwark en smaakt heerlijk als hoofdgerecht maar ook als borrelhapje bij een feestje. Met de vulling kun je zoveel varieren als je wilt, gewone champignons, kastanjechampignons of gemengde paddestoelen, waar je maar trek in hebt. Ik wens jullie veel plezier met dit recept en smakelijk eten!

Ingrediënten

Voor het deeg
300 gram     Bloem
250 gram     Boter
200 gram     Kwark (volle of magere naar eigen smaak)
2 theelepels Bakpoeder
1 snufje        Zout

Voor de vulling
500 gram     Champignons/kastagnechampignons/gemengde paddestoelen
1                  Ui
1                  Sjalotje
2 eetlepels   Olijfolie
300 gram     Kwark (de rest van het potje)
2                  Eieren
1 theelepel   Italiaanse kruiden
1 eetlepel     Balsamico azijn
enkele druppels Worcestersauce
Zout, peper, paprikapoeder

Bereiding

Weeg de ingrediënten voor het deeg af en voeg alles samen in een mengkom. Roer het geheel door met een mixer met deeghaken tot er een vast, wat plakkerig deeg ontstaat. Doe het deeg in een plastiek zak en leg het voor een uurtje in de koelkast om te rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet een ovenschaal in met boter. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren en snipper het ui en het sjalotje in kleine blokjes. Verhit de olijfolie en fruit de ui. Voeg de champignons toe als het ui glazig is en bak ze enkele minuten mee. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

Doe de rest van de kwark in een mengkom en meng de eieren er doorheen. Voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en zout naar smaak toe en roer het goed door.

Haal het deeg uit de koelkast en druk het deeg uit in de beboterde ovenschaal. Het deeg aan de rand moet ongeveer 3 á 4 cm omhoog gedrukt worden tot een randje. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het ui en de champignons erover heen. Giet het kwark/ei mengsel over de champignons. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de champignontaart bruin en gaar in ongeveer 45 minuten.

De herfstige champignontaart kan direct uit de oven op tafel worden geserveerd.

Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten