zaterdag 26 november 2016

Honingzoete kruidnoten


Kruidnoten

De Sint is alweer een paar weken in het land en de peper- en kruidnoten worden rijkelijk in het rond gestrooid. In deze tijd van het jaar ruikt mijn keuken naar speculaas, peper- en kruidnoten. Maar wat is het verschil? Het verschil tussen peper- en kruidnoten is, dat kruidnoten kruidiger smaken en harder zijn, pepernoten zachter zijn en lijken op taaitaai. In dit blog staat het recept voor kruidnoten, die vind ik de lekkerse ;). Laat ze een dag in een afgesloten voorraaddoos staan om goed op smaak te komen.


Ingrediƫnten

- 200 gram            Bloem

- 8 gram                Bakpoeder
- 1,5 eetlepel         Koek- en speculaaskruiden
- 90 gram              Bruine basterd suiker
- 20 gram              Honing
- 80 gram              Harde boter (koud)
- 4-5 eetlepels       Melk
- 1/2 theelepel       Citroenrasp (optioneel)
Bereiding

Voeg alle ingrediƫnten in een mengkom samen. Mix met een mixer met deeghaken het geheel tot een kruimelig geheel. Dit kan even duren dus ga door met mixen tot er bolletjes deeg ontstaan. Kneed met een koude hand de kruimels tot een vaste deegbal.


Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakblik met bakpapier. Draai van het deeg balletjes van ongeveer 1 centimeter. Leg het balletje op het bakblik en duw het een beetje platter in zodat het beter blijft liggen.

Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op het aanrecht. Bewaar de kruidnootjes in een goed afsluitbare voorraaddoos.

Probeer jezelf te bedwingen en eet de kruidnoren pas de volgende dag! Dan zijn ze nog lekkerder!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten