Overheerlijke eierpannekoeken
In het zuiden van het land is het gebruikelijk om in de wintermaanden erwtensoep met pannekoeken te eten. Deze gewoonte wordt vreemd gevonden door de niet zuiderlingen. Want erwtensoep is al een zeer vullende soep en pannekoeken worden ook als echt vullend ervaren. Toch kun je mij helemaal gelukkig maken met deze combinatie.
In dit blog staat het recept van overheerlijke eierpannekoeken. Tijdens een zomervakantie in de Provence heb ik met dit recept een pannekoekbakwedstrijd gewonnen! Ik hoop dat ze jullie ook goed zullen smaken!
Ingrediƫnten
Ongeveer 20-25 stuks
- 400 gram Bloem (voor volkorenpannekoeken, gebruik volkorenmeel)
- 4 Eieren
- 1 liter Melk
Boter voor de pan
Bereiding
Doe de bloem en de eieren in een grote beslagkom. Gebruik een mixer met klophaken. Voeg in gedeelten de melk al roerend toe.
Verwarm een koekenpan op het fornuis met een beetje boter. Laat de boter smelten. Schep met een soeplepel wat beslag uit de kom. Verdeel het beslag over de bodem van de koekenpan. Wanneer het beslag mat van kleur wordt en niet meer vloeibaar is, moet je de pannekoek omdraaien met een pannekoekenmes of een spatel. Bak de andere kant goudbruin.
Als je de pannekoeken wilt vullen, kun je de vulling het best in het beslag verwerken of op het moment dat je het beslag in de pan doet. Probeer dan de vulling met het pannekoekbeslag bedekken.
Als vulling kun je van allerlei fruit gebruiken, bijvoorbeeld appel, bosbessen enz. Maar je kunt natuurlijk ook een heerlijke hartige pannekoek maken met ham en kaas of spek. En Italiaanse kruiden toevoegen aan het beslag geeft de pannekoek een Italiaans tintje!
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten