Toch echt wel foute chocoladekoeken
Soms kom je recepten tegen die erom schreeuwen om uitgeprobeerd te worden. Dat was ook het geval met het recept dat de basis heeft gevormd voor dit blog. Al tijdens het bakken heb ik ingrediƫnten toegevoegd en vervangen om het nog lekkerder te maken. En al zeg ik het zelf, het is echt goed gelukt!
Dit recept is genoeg voor ongeveer 16-18 grotere chocoladekoeken, een bakblik vol. Maar je kunt het recept natuurlijk verdubbelen, opgegeten zullen ze zeker worden!
Ingrediƫnten
250 gram Bloem
25 gram Cacaopoeder
1 theelepel Bakpoeder
1/2 theelepel Kaneel
125 gram Suiker
125 gram Boter
30 ml Melk
1 Ei
100 gram Melkchocolade
50 gram Pure chocolade
50 gram Witte chocolade
50 gram Melkchocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakblik met bakpapier.
Hak op een snijplank de melkchocolade in stukken (chunks). Doe de bloem, de bakpoeder, de cacaopoeder, de suiker, de kaneel, de boter, een ei, de melk en 100 gram melkchocoladestukken in een grote mengkom. Meng alles met een mixer met deeghakken tot een vaste deegbal.
Hak de overige melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade in stukken (chunks). Draai balletjes van ongeveer 2 cm van het deeg. Druk het deegballetje in de gemengde chocolade stukken. Leg het deegballetje met de chocoladestukken naar boven op het bakblik en druk het balletje wat platter met je vlakke hand. Let op, maak de koeken niet te dun! Herhaal dit tot je bakblik vol ligt. Er passen ongeveer 16 koeken op een normale maat bakblik.
Zet het bakblik in het midden van de oven. Bak de koeken in 8-10 minuten gaar. Laat de koeken afkoelen op een rooster.
De chocolade koeken moeten echt even afkoelen voordat je ze gaat eten, de chocolade kan erg heet zijn! En ook voor deze koeken geldt, pas op voor je vingers! Eet ze er niet bij op.
Geniet van deze heerlijk foute chocolade koeken. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten