dinsdag 28 maart 2017
Comfortfood: Macaroni met ham en kaas de luxe
Comfortfood: Macaroni met ham en kaas de luxe
Er zijn van die dagen dat je gewoon uit een kom wil eten, in je pyama en je warme sokken, op de bank met een film. Dan heb je behoefte aan comfortfood! Deze variant op de mac and cheese is heerlijk kazerig en heeft een verrassende smaak door de zongedroogde tomaten.
Kies een regenachtige of drukke dag om dit recept te maken. En dan ...... Geniet en rust lekker uit!
Ingrediënten
voor 3 á 4 personen
250 gram Pasta (leuke vorm)
1 Bouillon kuipje kip
3 eetlepels Olijfolie
1 Rode ui
2 teentjes Knoflook
200 gram Hamreepjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden
100 gram Gedroogde tomaten in olie
200 gram Creme fraiche
1 bolletje Mozzarela
2 opscheplepels Pastavocht
100 gram Geraspte jonge kaas
1/2 eetlepel Balsamico azijn
1/2 eetlepel Worcestersaus
Bereiding
Volg de bereiding van de pasta zoals beschreven op de verpakking, doe het bouillon kuipje kip bij het kookvocht van de pasta.
Snijdt de rode ui in kleine stukken. Zet een grote pan op het vuur en voeg de olijfolie toe. Fruit de ui en pers de knoflook met een knoflookpers boven de pan. Doe de hamreepjes en de italiaanse kruiden bij de gefruiten ui en knoflook. Bak het geheel goed door.
Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in reepjes en doe deze bij de hamreepjes in de pan. Laat het geheel 1 á 2 minuten pruttelen. Voeg de mozzarela en de creme fraiche toe. Laat de mozzarela smelten. Het smelten gaat makkelijker als je op dit moment de 2 opscheplepels pastakookvocht toevoegd. Roer alles goed door. Doe de geraspte jonge kaas bij de pruttelende kaassaus en laat alles al roerend goed smelten. Breng de ham en kaassaus op smaak met de balsamico azijn en de worcestersaus. Roer het nogmaals goed door.
Wanneer de pasta klaar is en afgegoten, roer je de pasta in gedeelten door de ham en kaassaus. Schep de pasta goed onder de saus zodat alles goed gemengd is.
Zet een diep bord klaar. Schep de macaroni met ham en kaas op en genieten maar. Smakelijk eten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten