Pizza
Wanneer ik zin heb in een snelle maar lekkere maaltijd komt vaak mijn zelfgemaakte plaatpizza uit de oven. De planning is dan als volgt, rond 16.00 maak ik het deeg voor de pizza en zet dit weg om te laten rijzen tot ik zin en tijd heb de pizza te maken. Deze pizza is zeer geschikt om in kleinere stukken te eten als snack bij feestjes. Succes gegarandeerd!
Ingrediënten
600 gram bloem
2 zakjes gedroogde gist
1 snufje zout (optioneel)
350 ml lauw water
6-8 eetleppels olijfolie
Ingrediënten voor op de pizza
1 pakje tomato frito
350-400 gram half om half gehakt
2 teentjes knoflook
1 flinke snuf Italiaanse kruiden
Zout, peper, paprikapoeder
1 zakje geraspte jonge kaas
2 bolletjes mozzarella
Alles wat je lekker vind op een pizza, bijvoorbeeld paprika, champignons of asperges.
Bereiding
Doe de bloem en de gedroogde gist in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daar het zout, de olie en de helft van het lauwe water bij.
Gebruik een mixer met deeghaken om het deeg tot een mooie deegbal te mixen. Voeg het water in gedeelten toe tot dat je een mooi soepel deeg hebt. Kneed het deeg met schone handen nog even door. Laat het deeg ongeveer een uur bij kamertemperatuur rusten in een afgedekte mengkom. De deegbal is dan dubbel zo groot geworden. Nu kan het deeg verwerkt worden.
In de tussentijd kun je het gehakt kruiden en bakken. Ook de groenten kun je nu snijden en klaarmaken voor de pizza.
Verwarm de oven voor op 250 graden Celcius.
Bekleed een groot bakblik met bakpapier. Leg de deegbal op het bakpapier en druk deze met vlakke handen uit tot dat het gehele bakblik bedekt is. Maak met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de tomato frito over de bodem van de pizza. Verdeel de gebraden gehakt over de pizza. Beleg de pizza met de groenten naar keuze. Als laatste is de geraspte kaas en de mozzarella aan de beurt.
Plaats de pizza iets boven het midden in de voorverwarmde oven. De pizza is klaar in 20 á 30 minuten. Het deeg is nu mooi goudbruin en alle kaas is gesmolten.
Smakelijk eten!
Bon Appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten