vrijdag 12 augustus 2016
Vruchten Yoghurttaart
Vruchten yoghurttaart
Deze taart is lekker fris voor een warme zomerdag, die zullen er echt nog komen! Je kunt verschillende vruchten in deze taart gebruiken, lekker zijn aardbeien, frambozen, blauwe bessen of zelfs kruisbessen. Mijn absolute favoriet is toch wel de aardbei. De yoghurt wordt gebonden met gelatine, maar je kunt ook agaragar gebruiken. Zelf heb ik daar nog weinig mee gewerkt. De bodem wordt gewoon gebakken en is daardoor lekker krokant.
Ingrediënten
Vulling
12 blaadjes gelatine
6 dl yoghurt (magere of halfvolle)
500 gram verse vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen of kruisbessen)
80 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
Bodem
50 gram boter
200 gram bloem
100 gram suiker
1 ei
Bereiding
Leg de gelatine in een bak met koud water om te laten weken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom. Meng het tot één geheel met een mixer met deeghaken. Leg de deegbal op een met bakpapier bekleedde bodem van een springvorm van 24/26 cm in doorsnede. Druk het deeg tot een mooie platte bodem uit. Dit kan ook met een deegroller. Prik gaatjes met een vork in de bodem en zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven. Na ongeveer 25 minuten is de taartbodem mooi goudgeel.
Haal de springvorm uit de oven en verwijder de rand van de vorm. Laat de taartbodem afkoelen.
Maak de vruchten schoon en verwijder steeltjes. Pureer de vruchten met een staafmixer in een hoge litermaat. Wanneer je niet van kleine pitjes houdt kun je de gepureerde vruchten door een zeef halen.
Meng de vruchtenmoes met de yoghurt, de suiker en de vanillesuiker. Knijp de geweekte gelatine uit en los het op in een pannetje op een laag vuur met wat aanhangend water (water dat nog in de gelatine zelf zit). Verwijder de pan van het vuur zodra de gelatine is opgelost, laat de gelatine niet koken! Roer de opgeloste gelatine goed door de vruchtenmoes met yoghurt. Blijf goed roeren om de gelatine gelijkmatig te verdelen door de yoghurtmassa.
Doe de rand van de springvorm weer om de bodem. Giet het yoghurtmengsel op de gebakken bodem, indien nodig de bovenkant gladstrijken met een spatel. Laat het geheel in de koelkast opstijven (ongeveer 2-3 uur).
Wanneer de taart is opgesteven kun je de rand los maken door met een scherp mes langs de rand te gaan en daarna de springvorm te verwijderen.
Garneer de taart met wat overgebleven vruchten.
Veel mooie zomerdagen toegewenst!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten