maandag 8 mei 2017

Zomerfrisse aardbeientaart met krokante bodem


Zomerfrisse aardbeientaart met krokante bodem

Al 2 weken ben ik aan het genieten van het ultieme zomersnoepgoed, de aardbeien. In eerste instantie vind ik ze altijd te lekker om er maar iets mee te doen. Gewoon zo, als een snoepje of met lemoncurd op een boterham, genieten! Maar met deze zomerfrisse aardbeientaart komt de smaak van de aardbei goed tot haar recht. 

Pas wel op, de bodem van de taart is wat krokant waardoor je de taart echt met een vorkje moet eten anders kom je er niet doorheen. En lekker dat het is!! Nu nog wat zomerse dagen en alles is perfect!

Ingrediënten

Voor de bodem
240 gram          Bloem
125 gram          Witte basterdsuiker
225 gram          Boter

Voor de vulling
400 gram          Mascarpone
300 gram          Turkse yoghurt
50 gram            Poedersuiker
1 zakje             Vanillesuiker

Voor de bovenkant
500 gram         Aardbeien
1 zakje            Taartina
250 milliliter     Appelsap

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Boter de taartvorm in, voor deze taart heb ik een vlaaipan gebruikt. Zo krijg je een mooi kartelrandje aan je taart.

Doe de bloem en witte basterdsuiker in een mengkom. Snijd de boter in kleinere stukken en voeg deze ook toe. Roer het geheel goed door met een mixer met deeghaken. Het kan even duren voordat de ingrediënten een vaste deegbal gaan vormen, wanhoop niet, maar blijf gewoon door mixen. Vorm van het deeg een bal en druk deze uit in de taartvorm. Duw het deeg op tot de bovenkant van de rand van de vorm. Zet de taartvorm in het midden van de voorverwarmde oven op een bakblik. Bak de bodem in ongeveer 30 minuten mooi bruin.

Haal de taartvorm uit de oven en druk heel voorzichtig met de bolle kant van een lepel het deeg tegen de zijkant. Het deeg voor de bodem zakt in de oven namelijk iets naar beneden. Laat de bodem goed afkoelen.

Doe de ingrediënten voor de vulling in een mengkom en mix het geheel goed door. Verdeel de vulling over de taartbodem en strijk de bovenkant van de vulling mooi glad.

Was de aardbeien en laat ze goed uitdruppen. Snijd de aardbeien doormidden en leg ze op de bovenkant van de taart (zie foto's).

Maak de taartina klaar volgens de instrukties op de verpakking en gebruik appelsap voor het vocht. Verdeel de gelei over de bovenkant van de taart en probeer alle aarbeien te bedekken.

Laat de taart rustig afkoelen in de koelkast. Na ongeveer 1 uur is de taart klaar om aangesneden te worden.

Geniet van deze heerlijke frisse aardbeientaart! Ook een leuk idee voor moederdag!

2 opmerkingen:

  1. Ik haal mijn taartina uit Duitsland en daar verkopen ze ook een rode variant. Maar met een paar druppels rode kleurstof kun je de taartina die je hier in de supermarkt koopt ook rood kleuren. Met deze taart geeft dat net een beetje extra! Veel bakplezier

    BeantwoordenVerwijderen