vrijdag 23 juni 2017

Bosvruchten cheescake met yoghurt

Bosvruchten cheescake met yoghurt

Het is heerlijk warm buiten en een lekker frisse cheescake met bosvruchten op yoghurtbasis smaakt dan extra lekker. De cheescake is het lekkerst als deze goed gekoeld is en een dag op smaak heeft kunnen komen.

Met de vruchten op deze taart kun je naar hartelust varieren. Ikzelf vind de variant met verse abrikozen erg lekker. Geniet van deze mooie zomerdagen!

Ingrediƫnten

Voor het deeg
- 450 g            Bloem
- 100 g            Suiker
- 250 g            Boter
- 5                  Eigelen
- 2 theelepels  Bakpoeder
- 1/2 theelepel Citroenrasp

Voor de vulling
- 1 liter            Griekse of Turkse yoghurt
- 200 g            Suiker
- 1 pakje          Vanille kookpudding
- 5                   Eiwitten

Voor de bovenkant
- 500-600 g    Bosvruchten (vers of diepvries)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakblik (35cm x 24cm) in met vloeibare boter, eventueel kun je het bakblik bekleden met bakpapier.

Doe de ingrediƫnten voor het deeg in een mengkom. Meng het geheel tot een samenhangend geheel. Doe de helft van het deeg in folie en leg dit in de koelkast om te rusten.

Bekleed de onderkant van het bakblik met de andere helft van het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de taartbodem in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Doe de yoghurt met de suiker in een mengkom en roer dit met een garde goed door. Voeg hierna de vanille kookpudding aan het mengsel toe en roer het geheel nogmaals goed door. Doe de eiwitten in een andere mengkom en roer deze stijf. Voeg de stijfgeslagen eiwitten aan het yoghurtmengsel toe. Meng de eiwitten voorzichtig (luchtig) door het yoghurtmengsel. Giet de yoghurtmassa op de gebakken bodem en verdeel het gelijkmatig.

Verdeel het fruit gelijkmatig over de yoghurtmassa. Verkruimel het deeg uit de koelkast en verdeel dit over het fruit.

Plaats de bosvruchten cheesecake in het midden van de oven. En bak de cheesecake op 180 graden Celsius in ongeveer 60 minuten goudbruin.

Laat de cheesecake goed afkoelen en zet deze voor een nacht in de koelkast. Smakelijk eten!

De cheesecake smaakt ook heerlijk met verse abrikozen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten