zondag 18 juni 2017

Frisse mango-passievruchtentaart

Frisse mango-passievruchtentaart

De zon schijnt en het is lekker warm. Dan is deze mooie gele frisse mango-passievruchttaart een feestje op je picknicktafel! De mango-passievruchtentaart is een variant op de frisse aardbeientaart van een aantal blogs geleden.

Wanneer je een keer iets anders wilt, is deze mangotaart een exotische afwisseling. De krokante bodem in combinatie met het mascarpone/yoghurt mengsel is een ideale basis om mee te varieren. Daar zullen jullie nog meer van horen!

Ingrediënten

Voor de bodem
- 240 g          Bloem
- 125 g          Witte basterdsuiker
- 225 g          Boter

Voor de vulling
- 400 g          Mascarpone
- 300 g          Turkse yoghurt
- 65 g             Poedersuiker
- 75 ml           Mangopuree of gepureerde mangoblokjes

Voor de bovenkant
- 250 ml         Mangopuree
- 2 blaadjes    Gelatine
- 1                  Passievrucht
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Boter de taartvorm in, voor deze taart heb ik een vlaaipan gebruikt.

Doe de bloem en witte basterdsuiker in een mengkom. Snijd de boter in kleinere stukken en voeg deze ook toe. Roer het geheel goed door met een mixer met deeghaken. Het kan even duren voordat de ingrediënten een vaste deegbal gaan vormen, wanhoop niet, maar blijf gewoon door mixen. Vorm van het deeg een bal en druk deze uit in de taartvorm. Duw het deeg op tot de bovenkant van de rand van de vorm. Zet de taartvorm in het midden van de voorverwarmde oven op een bakblik. Bak de bodem in ongeveer 30 minuten mooi bruin.

Haal de taartvorm uit de oven en druk heel voorzichtig met de bolle kant van een lepel het deeg tegen de zijkant. Het deeg voor de bodem zakt in de oven namelijk iets naar beneden. Laat de bodem goed afkoelen.

Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze weken.

Doe de ingrediënten voor de vulling in een mengkom behalve de mangopuree en mix het geheel goed door. Schep aan het eind de mangopuree voorzichtig door het mascarpone/yoghurt vulling. Verdeel de vulling over de taartbodem en strijk de bovenkant van de vulling mooi glad.

Pak de gelatineblaadjes en knijp deze voorzichtig uit. Doe de zachte gelatineblaadjes in een steelpannetje. Smelt de blaadjes op een laag vuurtje. Snijd alvast de passievrucht door. Haal het pannetje van het vuur zodra de blaadjes gesmolten zijn. Voeg in scheutjes de mangopuree toe en blijf het constant goed doorroeren. Zodra alle mangopuree is toegevoegd aan de gelatine, voeg de passievruchtenpitjes toe. Roer het geheel nogmaals goed door.

Bedek de bovenkant van de taart met mango/passievruchtmengsel. Giet het mengsel in het midden van de taart en spreid het daarna voorzichtig naar de buitenkant uit. 

Laat de taart rustig afkoelen in de koelkast. Na ongeveer 1 uur is de taart klaar om aangesneden te worden.
 
Deze taart kun je aankleden met mooi opgespoten slagroom. Maar zonder slagroom vind ik haar eigenlijk lekkerder! Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten