zaterdag 25 november 2017

Pepernoot cookies

Pepernoot cookies

De Sint is weer in het land! Tijd om te gaan bakken. Als je zin hebt in een cookie (lekkere koek) dan is dit je ding! Lekker snel klaar, je huis ruikt heerlijk en een super smaak. Een absolute aanrader met warme chocolademelk! 


Ik ga een serie van cookies van Katja beginnen! Want dit is ondertussen het tweede cookie van een serie snelle lekkere cookies. Kijk ook eens naar mijn recept van de 'Toch echt wel foute chocolade cookies'.

Ingrediƫnten (voor ongeveer 18 cookies)

300 gram       Bloem
125 gram       Bruine basterdsuiker
1 theelepel     Bakpoeder
2 eetlepels     Vloeibare honing (staat niet op de foto)
2 eetlepel       Speculaas/koekkruiden
125 gram       Boter
1                    Ei
2 eetlepels     Melk
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Weeg alle ingrediƫnten af en doe ze samen in een mengkom. Roer met een mixer met deeghaken een deegbal. Leg de deegbal voor een half uur in de koelkast te rusten.

Haal de deegbal uit de koelkast en vorm met je handen balletjes ter grote van een walnoot. Leg het deegballetje op het bakpapier en druk het voorzichtig platter. Het koekje moet een dikte hebben van ongeveer 1 centimeter. Er passen 16 koekjes op 1 bakblik.

Zet het blik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Ze smaken lekker als ze vers zijn, maar een dag later hebben de cookies nog meer smaak!

Nu nog even wat chocolademelk warm maken en klaar. Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten