zaterdag 21 april 2018

Heerlijk naanbrood

Heerlijk naanbrood

Dit Indiase brood smaakt heerlijk bij soep, de bbq en indische gerechten. Het recept is voor ongeveer 12 gemiddelde grote naanbroodjes. Ze zijn snel gebakken en klaar, het enige dat tijd kost is het rijzen van het deeg.

Maar pas op! Bij het bakken van het deeg in de pan kun je snel je vingers branden. Maar ze ze zijn de moeite waard!
Ingrediënten
Voor ongeveer 12 naambroodjes

- 500 gram       Bloem
- 1 theelepel     Suiker
- 1 zakje           Gedroogde gist
- 1 theelepel     Bakpoeder
- 1 snufje          Zout
- 200 gram       Turkse yoghurt
- 200 milliliter    Lauwe melk
Bereiding

Doe de bloem, suiker, gedroogde gist, bakpoeder, zout en Turkse yoghurt in een grote mengkom. Voeg de lauwe melk toe en roer het geheel goed door met een mixer met deeghaken. Blijf roeren totdat er een mooie deegbal ontstaat (zie foto). Dek de mengkom met het deeg af met een schone theedoek of huishoudfolie en zet het weg op een warme plek.

Laat het deeg voor 45 tot 60 minuten rijzen/rusten. 

Verdeel het deeg in 12 gelijke delen. Zet een grote koekepan op het fornuis op een hoger vuur. Gebruik geen boter of olie bij het bakken van de broodjes! 

Verwarm de pan en leg één voor één de stukken deeg in de pan, vorm het tot een plat ovaal broodje. Herhaal dit nog twee keer, tot de pan vol is, maar de broodjes niet tegen elkaar aan liggen. Pas op je vingers! Draai na ongeveer 2 minuten de broodjes met een spatel om. De bovenkant is nu mooi bruin van kleur (zie foto). Na 2 minuten is ook de andere kant van het broodje mooi bruin en kun je ze uit de pan halen. Dit herhaal je tot alle 12 de deegballetjes gebakken zijn.

Wanneer het vuur te hoog staat, verbranden de broodjes en blijft de binnenkant rauw. Houd de broodjes tijdens het bakken goed in de gaten.

De naanbroodjes smaken zowel koud als warm erg lekker. 





Smakelijk eten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten