vrijdag 7 september 2018

Heerlijke brownies

Heerlijke brownies

Deze heerlijke brownies zijn een beetje fudge-achtig en zijn wel heel bijzonder! Geen ei en geen olie of boter maar Turkse yoghurt is het hoofdbestanddeel. En je proeft de zurige smaak van de yoghurt helemaal niet.

Deze brownies kun je niet vergelijken met de vreselijk foute brownies op mijn blog maar zijn erg lekker en zeker het uitproberen waard!

Ingrediënten

375 gram          Turkse yoghurt
200 gram          Fijne kristalsuiker
75 gram            Gesmolten pure chocolade
50 gram            Cacao (poeder)
1 theelepel        Vanille extract
150 gram          Bloem
1 theelepel        Kaneel
1/2 theelepel     Baksoda

100 gram          Witte chocolade
100 gram          Melk chocolade
75 gram            Pure chocolade
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bekleed een brownievorm of schaal van 24x19cm met bakpapier.

Smelt de 75 gram pure chocolade au bain Marie. Dit doe je door een schaal te plaatsen op een pan met warm water op een laag vuur. Breek de pure chocolade in stukken en laat het rustig smelten. Zorg er wel voor dat de schaal niet het water raakt!

Snijd de witte, melk en pure chocolade in kleinere stukken.

Doe in een mengkom de Turkse yoghurt, fijne kristalsuiker, cacao, gesmolten pure chocolade, kaneel en het vanille extract. Roer dit alles met een mixer tot één geheel. Voeg de bloem en baksoda toe en mix het tot een egaal beslag. Roer als laatste 2/3 van de stukjes chocolade met een spatel door het beslag.

Doe het browniebeslag in de voorbereidde vorm en verdeel het goed. Strooi als laaste de rest van de chocolade stukjes over de bovenkant van het beslag.

Bak de brownies in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

Laat de brownies na het bakken goed afkoelen. Wanneer ze helemaal is afgekoeld kun je de brownies in stukken snijden. Snijd ze vooral in je eigen grote! Ik houd van kleinere brownies maar anderen zijn dol op grote stukken.

Wanneer je zeezoutkorrels en 75 gram caramelfudge in stukjes toevoegd aan het beslag voordat je de brownies gaat bakken krijg je heerlijke caramel/zeezout brownies. Zeker de moeite waar!

Smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten