vrijdag 29 maart 2019

Maart muffinmaand! Basisrecept muffin

Maart muffinmaand! Basisrecept muffin

Na een maand met vele muffin varianten volgt hier het recept waar het allemaal om draait, het basisrecept van de muffin. Nummer 5 van de Maart Muffinmaand.

Met een goed basisrecept kun je oneindig gaan variëren en dit recept leent zich daar uitstekend voor. Maar ook als een gewoon lekkere muffin is dit het recept dat je een gegarandeerd goed resultaat zal leveren.

Graag geef ik je nog wat lekkere varianten op dit basisrecept. Als je kleine stukjes appel en kaneel aan dit recept toevoegt, heb je heerlijke appelmuffins. Met frambozen en stukjes witte chocolade heb je super lekkere frambozenmuffins. En zo kan ik nog wel even door gaan! Ga lekker testen en vind je eigen variant met dit fantastische basisrecept.

Veel bakplezier!

Ingrediënten

375 gram    Bloem
1/2 zakje     Bakin (bakpoeder)
1 zakje        Backing Soda
220 gram    Witte Basterdsuiker

1                 Ei
125 ml        Gesmolten vloeibare boter
210 ml        Karnemelk
1 eetlepel   Vanille extract

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vul een muffinblik met papieren muffinvormpjes. Van dit recept kun je ongeveer 12 á 14 muffins bakken.

Smelt de vloeibare boter en zet deze even apart. Doe de bloem, bakin, backing soda en de witte basterdsuiker in een mengkom. Roer deze droge bestanddelen door elkaar met een houten lepel.

Doe de gesmolten boter, karnemelk, vanille extract en het ei in een andere mengkom en roer het geheel goed door met een garde. 

Voeg het boter/karnemelkmengsel bij de mengkom met de droge bestanddelen. Roer alles goed door met een houten lepel. 

Wanneer alles goed gemengd is, verdeel het deeg met 2 lepels over de muffinvormpjes. Met 1 lepel schep je het deeg uit de mengkom en met de andere lepel duw je het deeg van de lepel in het muffinvormpje.

Zet het muffinbakblik op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ongeveer 25 minuten bruin. De muffins zijn gaar als je er zachtjes op duwt en de muffin weer terug veert. 

Laat de muffins op een rooster afkoelen. En dan smullen maar!
Bewaar de muffins in een goed afsluitbare bak, zo kun je ze tot een week lang goed houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten