vrijdag 22 maart 2019

Maart Muffinmaand! Hele lekkere chocolade muffins!!

Maart Muffinmaand! Hele lekkere chocolade muffins!!

Week 4 van de Maart Muffinmaand, hele lekkere chocolade muffins! Dit is de tweede variant muffin met chocolade, maar chocolade kun je nooit genoeg eten😋.

Ook in deze hele lekkere chocolade muffins zit wat hazelnotenlikeur, maar mocht je dit niet lekker vinden of wil je de muffins voor de kinderen maken, dan kun je het gewoon weg laten. Ze smaken dan nog steeds er lekker.


Veel plezier met het maken van deze lekkere chocolade muffins en geniet ervan!

Ingrediënten

375 gram    Bloem
1/2 zakje     Bakin (bakpoeder)
1 zakje        Backing Soda
220 gram    Bruine Basterdsuiker
50 gram      Cacao
1 eetlepel    Kaneel
100 gram    Witte Chocolade (in stukjes)
100 gram    Melk Chocolade (in stukjes)
100 gram    Pure Chocolade (in stukjes)

1                 Ei
125 ml        Gesmolten vloeibare boter
220 ml        Karnemelk
1 eetlepel   Vanille Extract
2 eetlepels Frangelico Likeur (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vul een muffinblik met papieren muffinvormpjes. Van dit recept kun je ongeveer 16 á 18 muffins bakken.

Hak de drie verschillende chocolades in kleine stukken. Smelt de vloeibare boter en zet deze even apart. Doe de bloem, bakin, backing soda, bruine basterdsuiker, cacao en de kaneel in een mengkom. Voeg de in stukjes gesneden chocolade toe en roer de droge bestanddelen door elkaar met een houten lepel.

Doe de gesmolten boter, karnemelk, vanille extract, Frangelico likeur en het ei in een andere mengkom en roer het geheel goed door met een garde.

Voeg het boter/karnemelkmengsel bij de mengkom met de droge bestanddelen. Roer alles goed door met een houten lepel.

Wanneer alles goed gemengd is, verdeel het deeg met 2 lepels over de muffinvormpjes. Met 1 lepel schep je het deeg uit de mengkom en met de andere lepel duw je het deeg van de lepel in het muffinvormpje.

Zet het muffinbakblik op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ongeveer 25 minuten bruin. De muffins zijn gaar als je er zachtjes op duwt en de muffin weer terug veert. 

Laat de muffins op een rooster afkoelen. En dan smullen maar!

Als je kunt wachten met eten, zul je merken dat de hele lekkere chocolademuffins de volgende dag nog lekkerder zijn! 
Bewaar de muffins in een goed afsluitbare bak, zo kun je ze tot een week lang goed houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten