vrijdag 15 maart 2019

Maart muffinmaand! Lemon blue berrymuffins

Maart muffinmaand! Lemon blue berrymuffins


Hierbij week 3 van de Maart Muffinmaand. Dit keer een heerlijk frisse lemon blue berrymuffin!

Het was mijn idee om een mooie witte muffin te maken met heerlijk sappige blauwe bessen verspreid over de muffin. Maar dat is me niet gelukt! Die sappige blauwe bessen vinden het namelijk niet leuk om door het mengsel geroerd te worden!! Zelfs diepgevroren komt er sap uit de bessen, wat er voor zorgt dat het muffinbeslag een vreemde blauwige gloed krijgt. Dit mag de pret niet drukken! Ook deze muffins smaken heerlijk, met een blauwe gloed! (Maar dit is wel puur natuur!)

Ingrediƫnten

375 gram    Bloem
1/2 zakje     Bakin (bakpoeder)
1 zakje        Backing Soda
220 gram    Witte Basterdsuiker
1 eetlepel    Citroenrasp
1 eetlepel    Kardemon
300 gram    Blauwe bessen (diepvries of vers)

1                 Ei
125 ml        Gesmolten vloeibare boter
210 ml        Karnemelk
3 eetlepels Citroensap

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vul een muffinblik met papieren muffinvormpjes. Van dit recept kun je ongeveer 16 Ć” 18 muffins bakken.

Smelt de vloeibare boter en zet deze even apart. Doe de bloem, bakin, backing soda, witte basterdsuiker, citroenrasp en de kardemon in een mengkom. Roer deze droge bestanddelen door elkaar met een houten lepel.

Doe de gesmolten boter, karnemelk, citroensap en het ei in een andere mengkom en roer het geheel goed door met een garde. 

Voeg het boter/karnemelkmengsel bij de mengkom met de droge bestanddelen. Roer alles goed door met een houten lepel. Voeg als laatse de blauwe bessen toe en roer ze voorzichtig door het deeg.

Wanneer alles goed gemengd is, verdeel het deeg met 2 lepels over de muffinvormpjes. Met 1 lepel schep je het deeg uit de mengkom en met de andere lepel duw je het deeg van de lepel in het muffinvormpje.

Zet het muffinbakblik op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ongeveer 25 minuten bruin. De muffins zijn gaar als je er zachtjes op duwt en de muffin weer terug veert. 

Laat de muffins op een rooster afkoelen. En dan smullen maar!

Bewaar de muffins in een goed afsluitbare bak, zo kun je ze tot een week lang goed houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten