vrijdag 8 maart 2019

Maart Muffinmaand! Triple chocolade muffin

Maart Muffinmaand! Triple chocolade muffin

Hierbij week 2 van de Maart Muffinmaand. Met deze week de absoluut onweerstaanbare triple chocolade muffins!

Tijdens het uitwerken van de muffins heb ik ontdekt dat de vloeibare boter er voor zorgt dat de muffins langer vers en smaakvoller blijven. In vele muffinrecepten wordt namelijk plantaardige olie gebruikt, maar na een paar dagen worden de muffins erg droog van smaak. Dit is dan ook de reden dat in alle muffins van de muffinmaand gesmolten vloeibare boter wordt gebruikt.

Wacht niet langer en ga lekker aan de slag met weer een heerlijk muffinrecept!


Ingrediënten

375 gram    Bloem
1/2 zakje     Bakin (bakpoeder)
1 zakje        Backing Soda
220 gram    Witte Basterdsuiker
1 eetlepel    Kaneel
100 gram    Witte Chocolade (in stukjes)
100 gram    Melk Chocolade (in stukjes)
100 gram    Pure Chocolade (in stukjes)

1                 Ei
125 ml        Gesmolten vloeibare boter
200 ml        Karnemelk
1 eetlepel   Vanille Extract
2 eetlepels Frangelico Likeur (optioneel)

Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vul een muffinblik met papieren muffinvormpjes. Van dit recept kun je ongeveer 16 á 18 muffins bakken.

Hak de drie verschillende chocolades in kleine stukken. Smelt de vloeibare boter en zet deze even apart. Doe de bloem, bakin, backing soda, witte basterdsuiker en de kaneel in een mengkom. Voeg de in stukjes gesneden chocolade toe en roer deze droge bestanddelen door elkaar met een houten lepel.

Doe de gesmolten boter, karnemelk, vanille extract, Frangelico likeur en het ei in een andere mengkom en roer het geheel goed door met een garde.

Voeg het boter/karnemelkmengsel bij de mengkom met de droge bestanddelen. Roer alles goed door met een houten lepel. Mocht dit te zwaar zijn, dan kun je ook een mixer met kloppers gebruiken, maar dit is niet echt nodig.

Wanneer alles goed gemengd is, verdeel het deeg met 2 lepels over de muffinvormpjes. Met 1 lepel schep je het deeg uit de mengkom en met de andere lepel duw je het deeg van de lepel in het muffinvormpje.

Zet het muffinbakblik op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ongeveer 25 minuten bruin. De muffins zijn gaar als je er zachtjes op duwt en de muffin gewoon weer terug veert. Ook kun je met een schone satéprikker in het midden van de muffin prikken. Als er geen deeg meer aan de prikker blijft plakken is de muffin gaar!

Laat de muffins op een rooster afkoelen. En dan smullen maar!

Als je kunt wachten met eten, zul je merken dat de chocolademuffins de volgende dag nog lekkerder zijn! 

Bewaar de muffins in een goed afsluitbare bak, zo kun je ze tot een week lang goed houden.
Tot volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten