vrijdag 1 maart 2019

Maart Muffinmaand! Heerlijke speculaaskruidenmuffin

Maart Muffinmaand! Heerlijke Speculaaskruidenmuffin

Jaren ben ik aan het stoeien geweest met allerlei recepten om een muffin te krijgen zoals die hoort. Mooie paddestoelbovenkant, heerlijk zachte binnenkant en een fantastische smaak. En eindelijk heb ik het gevonden!!!!

In Maart Muffinmaand zullen jullie iedere vrijdag verrast worden met een heerlijke muffinvariant. Vandaag trap ik af met een Speculaaskruidenmuffin omdat ik dol ben op speculaaskruiden en er nog geen afscheid van kan nemen. Het is tenslotte toch nog heel even winter, ook al is het buiten af en toe zomers warm!

Geniet van dit recept en kom volgende week weer kijken, dan staat het recept van de volgende muffin op mijn blog!!
Ingrediënten

375 gram   Bloem
1/2 zakje    Bakin (bakpoeder)
1 zakje       Backing Soda
220 gram   Bruine Basterdsuiker
2 eetlepels Speculaaskruiden

1                Ei
125 ml       Gesmolten vloeibare boter
200 ml       Karnemelk
1 eetlepel  Vanille Extract

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vul een muffinblik met papieren muffinvormpjes. Van dit recept kun je ongeveer 15 á 16 muffins bakken.

Smelt de vloeibare boter en zet deze even apart. Doe de bloem, bakin, backing soda, bruine basterdsuiker en de speculaaskruiden in een mengkom en roer deze droge bestanddelen door elkaar met een houten lepel.

Doe de gesmolten boter, karnemelk, vanille extract en het ei in een andere mengkom en roer het geheel goed door met een garde.

Voeg het boter/karnemelkmengsel bij de mengkom met de droge bestanddelen. Roer alles goed door met een houten lepel. Mocht dit te zwaar zijn, dan kun je ook een mixer met kloppers gebruiken, maar dit is niet echt nodig.

Wanneer alles goed gemengd is, verdeel het deeg met 2 lepels over de muffinvormpjes. Met 1 lepel schep je het deeg uit de mengkom en met de andere lepel duw je het deeg van de lepel in het muffinvormpje.

Zet het muffinbakblik op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ongeveer 25 minuten bruin. De muffins zijn gaar als je er zachtjes op duwt en de muffin gewoon weer terug veert. Ook kun je met een schone satéprikker in het midden van de muffin prikken. Als er geen deeg meer aan de prikker blijft plakken is de muffin gaar!

Laat de muffins op een rooster afkoelen. En dan smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten